Informatie

Neem gerust contact met ons op mocht er nog iets onduidelijk zijn.

Praktijk

De rijlessen die wij bieden zijn effectief en kwalitatief ingericht zodat een leerling zo snel mogelijk de juiste rijvaardigheid behaald. Het landelijk gemiddelde aantal lessen wat nodig is om een rijbewijs te behalen ligt rond de 30. Dit zal per leerling verschillen en is afhankelijk van aanleg, inzicht en besluitvaardigheid. Het is gebleken dat leerlingen die 2 keer in de week lessen minder lessen nodig hebben en sneller hun rijbewijs behalen. Daarom raden wij aan om gemiddeld twee keer per week te rijden.

Het praktijk exmanen kan in overleg met de rij-instructeur worden aangevraagd. Het examen duurt 55 minuten en kan worden afgenomen als de rijvaardigheid voldoende is, je in het bezit ben van een geldig theoriecertificaat en een geldig identiteitsbewijs. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om voor het examen een TussenTijdse Toets af te nemen.

Het praktijk examen bestaat uit 2 bijzondere verrichtingen. de bijzonder verrichtingen keren, parkeren en stop opdracht kunnen worden tegengekomen bij een praktijk examen. Verder zal je bij elk examen moeten kunnen aantonen dat je op de weg en snelweg een goede rijvaardigheid bezit. Dit houdt in dat je op een zodaninge manier vlot en veilig door het verkeer kunt navigeren.

Theorie

De duur van het theorie examen bedraagt ongeveer 45 minuten. Het theorie examen bestaat uit 65 vragen en is opgebouwd in drie onderdelen:
✓ Gevaarherkenning – 25 vragen
✓ Verkeersregels – 30 vragen
✓ Verkeersinzicht – 10 vragen

Herkenning

Regels

Inzicht